20 maart 2017

Bij het Prieel staan wat geiten en kippen achter een hek. Er is ook een veldje met paarden op, maar die paarden waren niet thuis. Of wel, maar dan binnen in hun stal.

We waren onderweg naar naar huis en stopten bij de geiten. Alle entertainment is entertainment. Er stond al een jongen, hij klemde zijn fiets tussen zijn benen, ik denk dat hij een jaar of tien was. Hij schoof een eindje op toen wij met ons volwassen- en peutergeweld aan kwamen draven. Hoe zou je zelf zijn. Ik probeerde naar hem te glimlachen maar dat werkte niet. De geitjes werkten wel. Een klein ding kwam bij mij snuffelen en ons eigen kleine ding begon te jammeren dat het geitje naar haar moest komen en niet naar mij. We vroegen ons af hoe zoiets heet en of dat ook een lam is. Geiten zijn geen wollebollen van schapen, ze zijn waarschijnlijk niet lief genoeg voor die nostalgische boerderij-kijkboeken, dus we weten het niet.

In elk geval.

De jongen plukte wat gras van tussen de stoeptegels en voerde het aan zo'n kleine geit. Waarschijnlijk zei hij daarmee 'zo kan je het lokken en ja, dat heet ook een lam', maar wij hadden honger en pizza in ons hoofd en reden door naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten